Kunst Vion Expositie's

Het werk van Vion de Swart bestaat voornamelijk uit olieverfschilderijen en bronzen beelden. Haar drijfveer is haar verwondering. Ze wordt geraakt door de natuur, mensen en kleuren en legt haar gevoel en waarneming vast in olie of brons.

Vion de Swart

“Mijn onderwerpen vind ik de laatste jaren veelal tijdens mijn reizen. De grootsheid van Chili, de frivoliteit van Italië en de soberheid van het Ierse landschap hebben mij geraakt en zijn in recent werk terug te vinden. Ook taferelen uit het dagelijks leven kunnen me bijzonder treffen. Ik fotografeer zo min mogelijk, maar maak schetsjes en aantekeningen. Op deze manier houd ik de essentie van wat mij getroffen heeft vast.

Olie en brons blijven me boeien door hun eigen expressiemogelijkheden. Ik houd van het robuuste vormgeven met een sterk materiaal als klei. En gefascineerd als ik ben door kleur, blijf ik het een voorrecht vinden dat ik kan werken met de schitterende pigmenten van Blockx en Scheveningen. Dit is zichtbaar in mijn werk: mijn bronzen zijn vaak figuratiever, terwijl mijn schilderijen neigen naar abstractie.”

Contact

  • Dalweg 21
  • 1217 HX Hilversum
  • viondeswart@gmail.com
  • 035 – 628 38 76